Haz 01 2022

TÜBİTAK tarafından düzenlenen Liseler arası araştırma projelerinde Eskişehir’i temsil eden Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi, Türkiye’nin ilk ve Tek Uygulamalı Sivrihisar Kilim Müzesi Örneği ile Türkiye Şampiyonası finallerine gitme hakkı kazandı.
Şampiyon kızlar İl yarışmalarında elde ettikleri derece ile, Bursa’da yapılan Bölge Şampiyonasında da birinci olurlarken, Ankara’da gerçekleştirilecek olan Türkiye finallerinde boy gösterecekler.
Somut Olmayan Kültürel Miras Olarak El Sanatlarımız projesi kapsamında, Türkiye’nin İlk ve Tek Uygulamalı Kilim Müzesi Örneği projesi ile yarışmaya katılan öğrencilerimiz başarılarını paylaşmak için ziyaretimize geldiler ve bizleri gururlandırdılar.
Somut Olmayan Kültürel Miraslarımızı geleceğe aktarabilmek adına çalışmalar yaparak ve bunun en büyük örneklerinden bir tanesi olan Unutulmaya yüz tutmuş değerlerimizden Sivrihisar Kilim Müzesi’ni oluşturduk. Bizim değerlerimiz çok önemli. Özellikle unutulmaya yüz tutmuş somut olmayan kültürel miraslarımızı gelecek nesillere aktarabilmek adına çalışmalarımızı yürütüyoruz. Pırıl pırıl gençlerimizin de bunlara sahip çıkması bizleri çok mutlu ediyor. Hacı Süleyman Çakır Kız Lisesi öğrencilerimizde değerimize sahip çıkıp araştırma yaparak önemli derece elde ettiler. Türkiye Şampiyonasında da birincilik alacaklarına inanıyor ve başarılar diliyorum.