Eyl 21 2023

SİVRİHİSAR’IN KURTULUŞUNUN 102. YILI KUTLAMALARI KURTULUŞ MÜZESİ ZAİMAĞA KONAĞINDA BAŞLADI

İlçemizin düşman işgalinden kurtuluşunun 102. yıldönümü kutlamaları Bakanımız ve Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Fatih DÖNMEZ’in katılımlarıyla Milli Mücadelede önemli bir yere sahip olan Zaimağa Konağında başladı. Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve dönemin bakanlar kurulunun katılımı ile savaşa dair önemli kararların alındığı ve Mustafa Kemal’in daveti üzerine Bakanlar Kurulunun Ankara dışında ilk kez toplantı yaptıkları konak olarak tarihte yerini alan İlçemizin Kurtuluş Müzesi Zaimağa konağımızda vatandaşlarımızın, protokol üyelerimizin ve öğrencilerimizin katılımlarıyla coşkulu bir kalabalık eşliğinde kutlama programı gerçekleştirildi.

SİVRİHİSAR 102. YIL ZAFER YÜRÜYÜŞÜ

Sivrihisar’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 102.Yılında Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ün temsili makam otomobili ve Kocaeli Kartepe Çocuk Mehteran Takımı Eşliğinde Kortej Yürüyüşümüzü Gerçekleştirdik.

CUMHURİYETİMİZİN 100.YILINDA 100 METRELİK ŞANLI TÜRK BAYRAĞIMIZ

20Eylül’de Cumhuriyetimizin 100.yılına özel 100 metrelik Şanlı Türk Bayrağımızla kırmızıya boyanan Sivrihisar sokaklarında coşku ve gurur yükseldi.

ATATÜRK’ÜN TEMSİLİ MAKAM OTOMOBİLİ KURTULUŞUN 102. YILINDA #SİVRİHİSAR’DA

Atamızın temsili makam otomobili ilçemizin kurtuluşunun 102.yılında düzenlediğimiz kutlama programımız kapsamında Sivrihisar sokaklarında dolaştı.
Ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 1935 – 1938 yılları arasında Tören Arabası olarak üstü açık otomobili kullanmıştır.
Otomobilin aslı Anıtkabir’de sergilenmektedir.
Bu Otomobil, Atatürk’ün vefatından sonra 1963 yılına dek Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanları tarafından Tören aracı olarak kullanılmaya devam etmiştir.
1963 yılında 1644 demirbaş numarası ile çalışır durumda Anıtkabir Atatürk Müzesine devredildi.
Sergilenen otomobilinin içerisinde Başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün ve Yüzbaşı Cevdet’in balmumu heykeli bulunmaktadır.

20EYLÜL SİVRİHİSAR’IN KURTULUŞUNUN 102. YILI KUTLAMA PROGRAMI

Sivrihisar Hükümet Meydanında gerçekleştirilen törende, Atatürk Anıtına çelenklerin sunulması ile başlayan program Saygı duruşu, İstiklal Marşı ve protokol konuşmaları ile devam etti. Resmi tören ardından halk oyunları ekipleri ve Mehteran Takımı gösterilerini sundu. Gerçekleştirilen törene Bakanımız ve Eskişehir Milletvekilimiz Sayın Fatih DÖNMEZ, il ve ilçe protokolümüzden katılımcılar ile çok sayıda vatandaşımız yer aldı.

SİVRİHİSAR’IN KURTULUŞUNUN 102.YILINDA MİTHAT KÖRLER VE MUSTAFA TAŞ SAHNE ALARAK, MUHTEŞEM BİR KONSER GERÇEKLEŞTİRDİLER…

Güzel ilçemiz Sivrihisar’ın Kurtuluşunun 102.Yıldönümü vesilesi ile 20 Eylül Çarşamba Akşamı değerli sanatçılarımız Mithat KÖRLER ve Mustafa TAŞ Sivrihisar’da sevenleri ile buluştular. Sivrihisar Belediyesi olarak düzenlediğimiz Halk Konserinde sahne alan sanatçılarımız binlerce vatandaşımıza muhteşem bir konser verdi. Kendilerine teşekkürlerimizi sunarız.