Eki 10 2016

screen-shot-2016-10-10-at-14-56-06

Yönetmenliğini Haydar Işık’ın yapacağı 11 Ekim 2016 tarihinde İstanbul’da çekimlerine başlanacak olan “Umudun Kıyısında” filmin Eskişehir çekimleri ise 15 Eylül 2016’da başlayacak.
Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç’tan sonra Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü de ziyaret eden ünlü sinema yönetmeni Işık, Sivrihisar ilçesinin tarihi dokusunu gördükten sonra filmin büyük bir bölümünü burada çekmeye karar verdiğini söyledi.
Başkan Yüzügüllü’yü ziyaretinde Sivrihisar ilçesinin tarihi yerlerini internette gördüğünü anlatan Haydar Işık, daha sonra ilçeye gelerek tarihi yerleri bizzat gezerek bilgi sahibi olduğunu söyledi.
Yönetmen Işık, Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’yü ziyaret ederek ‘Umudun Kıyısında’ filmini Sivrihisar’da çekmek istediğini anlattığında çok mutlu olduğunu ve her türlü desteği vereceğini söylediğini kaydetti.
Işık, 11 Ekim 2016 Salı günü İstanbul’da çekimlerine başlayıp 14 Ekim’de tamamlayarak bir bölümünü Eskişehir merkezde çektikten sonra 17 Eylül’den itibaren de “Umudun Kıyısında” filminin önemli sahnelerini Sivrihisar ilçesinde çekmek için hazırlıklara başladıklarını da kaydetti.
DRAMA FİLM
Umudun Kıyısında isimli bir drama filmi. İki kanser hastasının hikâyesini anlatıyor. Film, Eskişehir’in ve Sivrihisar İlçesinin tanıtımına da büyük katkı sağlayacak. Çekimleri tamamladıktan sonra film Türkiye’nin bütün illeri dâhil olmak üzere Almanya  ve Azerbaycan’da gösterime girecek.
Yönetmen Haydar Işık,”Kanser hastalarının gözüyle dünyaya hiç bakmadık. Filmde anlatmak istediğimiz konu bu olacak. Sivrihisar Belediye Başkanımız Hamid Beyin sanata ve sanatçılara karşı olan duyarlılığı bizleri çok mutlu etti” dedi.
FİLMİN BÜYÜK GALASI ESKİŞEHİR’DE
Yönetmen Işık, çekimlerin yaklaşık bir ay süreceğini, filmin ise 2017 yılının Mart ayında gösterime gireceğini ve büyük Galasının da, sanatçıların da katılımıyla Eskişehir’de yapacaklarını da sözlerine ekledi.,