Haz 01 2022

Sivrihisar Belediyesi tarafından ilçemizin değerlerini korumak, tanıtmak, sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarmak adına başlattığımız Coğrafi İşaret çalışmalarımız ile Sivrihisarımızın Muska Baklavasına, Dövme Sucuğuna, Höşmerim tatlısına, İncili Küpesi ve Cebesine Türk Patent ve Marka Kurumu’ndan Coğrafi İşaret Tescili kazandırmıştık. Şimdi de Sivrihisar Belediyesi tarafından ilçemizin değerleri olan “Sivrihisar Kilimi ve Sivrihisar Arabaşı’na” Coğrafi İşaret Tescili almış bulunuyoruz. Toplamda ilçemizin Coğrafi İşarete sahip 7 değeri olurken, Eskişehir’imizin de Lüle taşı, Çibörek ve Met helvasından sonra Sivrihisar’a ait değerlerimiz ile Eskişehir genelinde toplamda 10 Coğrafi İşaretli ürün olmuştur. Sivrihisar değerleri hepimizindir, bu başarı başta ilçemizin ve Eskişehir’imiz için önemli bir değerdir. Şehrimize ve ilçemize değer katmaya devam ediyoruz. Hayırlı uğurlu olmasını dilerim.