Tem 08 2022

Sivrihisar Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivali 2022 muhteşem bir şölenle açıldı. Sergilerin ziyaret edilmesi ve mehteran takımın karşılamasının ardından saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan festivalin açılış programı renkli görüntülere sahne oldu. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü’nün önderliğinde düzenlenen Uluslararası Nasreddin Hoca Kültür ve Sanat Festivaline Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi Başkanı Doç.Dr. Salim Atay, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr.Nabi Avcı, Ak Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın, Letonya Büyükelçisi Peteris Vaivars, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Fuat Erdal, Mihallıççık Belediye Başkanı Haydar Çorum ve çok sayıda davetli katıldı. Moldova, Letonya, Sırbistan, Amerika Birleşik Devletleri, K.K.T.C ve Türkiye Halk Dansları Toplulukları muhteşem gösterileri ve dansları ile göz doldurdu.