Tem 18 2023

ESKİŞEHİR’İN ÖZEL KONAKLAMA BELGELİ İLK VE TEK BUTİK OTELİ VE CAFESİ SİVRİHİSAR’DA AÇILDI

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı onaylı Özel Konaklama Belgesine sahip Türkay Konağı Butik Oteli ve Cafesi Sivrihisar’da hizmete açıldı.
Sivrihisar Kaymakamı Hüseyin Sayın ve ilçe protokolümüz ile birlikte açılışını gerçekleştirdiğimiz Türkay Konağı, 120 yıldır ayakta kalmayı başarmış Sivrihisar’ın tarihi evlerinden biridir. Sivrihisarlı Turizmci Sami Türkay tarafından 2014 yılında alınan konağın restorasyonunda tüm bölümler aslına uygun olarak korunmuş ve restore edilmiştir.
Buram buram tarih kokan Konağın içerisinde “Sofa Konsolos Masa” “Anı Odası” “Aynalı Oda” Garb Odası” “Sevgi Odası” “Şark Odası” Harç Evi” “Tandır Evi” “Sergi Odası” “Aş Evi” gibi her köşesi anılarla dolu mekanları görmek, gezmek, hissetmek, ayrıca yüzyılın üzerinde yaş alan ve iç dekorasyonunda her biri antika eşyalar ve anılarla donanmış Türkay Konağı’nın özenle tefriş edilmiş mekanlarında “Oda Konaklama” ve “Cafe” hizmeti vermektedir.
19. Yüzyıl Osmanlı mimarisinin eşsiz örneklerinden Türkay Konağı’nın güllerle bezeli avlusunda, buram buram tarihin içerisinde kahvaltı ve kahve keyfi sizleri bekliyor.
İlçemize hayırlı ve uğurlu olmasını dileriz.