Ağu 02 2017

Yunus Emre Enstitüsü ve TÖMER işbirliğiyle Türkiye’de ağırlanan yabancı uyruklu öğrenciler Türk gelenek ve göreneklerini yakından incelemek için Sivrihisar’a geldi. Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü misafir öğrencileri Yunus Emre’nin diyarına, Hızır Beyin divanına, Sinan Paşa’nın mekanına, Nasreddin Hocamızın topraklarına, dünyanın merkezi Sivrihisarımıza, hoş geldiniz diyerek karşıladı. Türkiye’nin Eskişehir’in Sivrihisar’ın değerlerini kendi ülkelerinde anlatmalarını istedi.

Yunus Emre Enstitüsü ve ESOGÜ Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER) vasıtasıyla Türkiye’de misafir edilen yabancı uyruklu öğrenciler Sivrihisar’a konuk oldu. Ürdün, Lübnan, Mısır, Cezayir, Fas, Makedonya, Gürcistan, Bosna Hersek, Romanya, Afganistan ve Arnavutluktan gelen öğrenciler Eskişehir Osmangazi Üniversitesi TÖMER Müdür Yardımcıları Yard. Doç. Dr. Adem Koç ve Yrd. Doç. Dr. Ersin Karademir ve öğretim elemanları ile birlikte Sivrihisar’da Sivrhisar Belediye başkanı ile de bir araya geldi. Yabancı öğrencilerle muhabbet eden başkan Yüzügüllü Nasreddin Hocayı öğrencilere anlatırken, Hocanın yaşatıldığı ülkelerden gelen öğrencilerden de Nasreddin Hoca fıkraları dinledi.

Sivrhisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü , yabancı ülkelerdeki öğrencilerin Türkçe öğrenmesinin hem kültürler arası diyaloga hem de Türkiye’nin tanıtılmasına vesile olduğunu kaydetti. Türkçe öğrenen her yabancı öğrencinin ileriki dönemde Türkiye’nin uluslar arası boyutta tanıtılmasına katkı sağlayacaktır, sizleri kültür elçisi olarak görüyoruz. Türkiye’de, Eskişehir’de ve özellikle Sivrihisar’ımız da gördüğünüz güzellikleri kendi ülkenizde anlatın. dedi ve Yüzügüllü Yunus Emre Enstitüsü ve ESOGÜ TÖMER’e teşekkürlerini iletti ve günün anısına yabancı misafirlere Sivrihisar belediyesi atölyelerinde üretilen cam Türk bayrağı rozetleri hediye etti. Sivrihisar’ın tarihi değerlerini ve ilçe güzelliklerini gezen öğrenciler Dünyanın Merkezine hayran kaldılar.