May 17 2017

UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Yetkilileri Sivrihisar’ın Doğal, Kültürel ve Somut Olmayan Kültürel Mirası hakkında bilgi almak ve Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü’nün girişimleri sonucu UNESCO Dünya Mirası geçici listesine giren Selçuklu Mimarisi Ulu Cami için ilçemizi ziyaret ettiler. Gerçekleşen toplantıya Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü, Sivrihisar Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Sivrihisar Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şakar ve UNESCO Millî Komisyonları heyeti katılım sağladı. Toplantıda yeni işbirliği imkânları üzerine genel tartışma yapıldı. Sivrihisar adını aldığı kayalıklarının korumaya alınması için gereken kriterler ve süreçler konusunda paylaşımda bulunuldu. Toplantı ardından heyet ilçenin tarihi yerlerinde incelemelerde bulundu.