Mar 06 2018

SİVRİHİSAR ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ KURULUYOR…

Sivrihisar’da 1400 dönüm alanda yapımı planlanan Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi çalışmaları sonuçlandı. Sivrihisar Belediye Başkanımız Hamid Yüzügüllü 91 tapu senedini Tapu Müdürü Feyzi Budak’tan teslim aldı.

Başkan Yüzügüllü, “Yıllardır konuşulan, hayal edilen, göreve geldiğimiz ilk günden itibaren öncelikli olarak üzerinde durduğumuz Sivrihisar Organize Sanayi Bölgesi’nin hayata geçmesi ile birlikte Sivrihisar’ın geleceği yeniden kurulacaktır. 20 yıllık hayalimizin gerçekleşmesine, Sivrihisar’ın modern bir ilçe haline gelmesine çok az kaldı” dedi.

Yüzügüllü, “Burada tarihi bir anı yaşıyoruz. Tapu Müdürümüz Feyzi bey ve personelinin özverili çalışmaları ile Sivrihisar OSB ait 3194 sayılı İmar Kanunun 18 uygulama işlemi sonucu 91 tapu senedimizi teslim aldık ve artık yatırımcıları Sivrihisar’a bekliyoruz” dedi.

Sivrihisar’ı teşvik bölgesine aldırmak için yapılan çalışmaların devam ettiğini belirten Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü, “İlçemiz OSB ile daha da gelişecek, iş hacmi artacak ve bir cazibe merkezi olacaktır. Sivrihisar’da işsizliğin azalmasını sağlayacak olan bu çalışma ile ekonomimiz canlanacak, köyden kente göçün önüne geçilecek” dedi. İstihdamın artırılması, vergi indirimi, finansmana erişim olanaklarıyla ilgili teşvik paketlerinin uygulandığını söyleyen Yüzügüllü, Sivrihisar’a yapılacak yatırımların, yatırım desteği, vergi indirimi, sigorta prim işveren desteğinin yanı sıra ilçe bazlı teşviklerden de yararlanabileceklerini kaydederek, “Sivrihisar OSB için emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Sivrihisar’ımıza hayırlı olsun” dedi.