Ara 02 2020

Sivrihisar Muska Baklavasından sonra belediyemiz tarafından Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan tescil başvurusu ile yöremiz lezzetlerinden meşhur Sivrihisar Dövme Sucuğu ve Höşmerim tatlısıda Coğrafi İşaret Tescil Belgesi aldı. İlçemize ve hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olsun.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü; Sivrihisar gibi birçok medeniyete ev sahipliği yapmış bölgemizde yerel miraslarımıza sahip çıkmak adına, Sivrihisar Belediyesi olarak, ilçemizde coğrafi işarete konu olabilecek ürünlerimizin tespiti amacıyla bir çalışma başlatıldı. Gerçekleştirdiğimiz çalışmalar kapsamında niteliği, ünü ve diğer özellikleriyle ilçemizle özdeşleşmiş ürünlerin tespiti yapıldı. İlk olarak Sivrihisar Muska Baklavasının Coğrafi İşaret tescili ile ilgili başvurusunu gerçekleştirdik ve baklavımızı tescil ettirdik.
Akabinde Sivrihisar Dövme Sucuğu ve Höşmerim tatlısı için Türk Patent ve Marka Kurumu, Coğrafi İşaretler Dairesi Başkanlığına yaptığımız başvuru gerekli incelemenin yapılmasının ardından kabul edilmesiyle ilçemize 3 coğrafi işaret tescili kazandırdık. Sivrihisar’a ve Sivrihisarlı hemşehrilerimize hayırlı, uğurlu olmasını dilerim. Yöresel lezzetlerimize sahip çıkıyor, ve tüm dünyaya tanıtmaya devam ediyoruz.
Cimer
cimer