Haz 28 2021

#SivrihisarBelediyesi olarak başlattığımız “Yerel Ürün ve Kadın Üretici Destekleme Projesi“ kapsamında ilçemize yenilikler kazandırmaya devam ediyoruz.
Restorasyon çalışmalarımız ile ilçemizin sevilen, uğrak noktalarından biri haline getirdiğimiz, yerli ve yabancı turistlerimizin çokça ziyaret ettiği Tarihi Arastalar Çarşımızı günden güne canlandırmaya devam ediyoruz. Başlatmış olduğumuz proje ile Ekmek Evi ve Süt Evinin ardından Sivrihisar Baklavacısı Zeliha Ana Yöresel Ürünler Evi tarihi çarşıda yerini aldı.
Sivrihisar’da yaşayan vatandaşlarımızın ve ilçemizi ziyaret eden misafirlerimizin Coğrafi işarete sahip muska baklava, höşmerim tatlısı ve meşhur Sivrihisar dövme sucuğu gibi tescilli yöresel lezzetlerin yanında yöremize özgü bir çok ürünün bulunduğu “Sivrihisar Baklavacısı Zeliha Ana Yöresel Lezzetler Evi” açıldı.
İlçemize hayırlı, uğurlu olsun.