Nis 20 2023

NTV HALKIN SANATI PROGRAMINDA SİVRİHİSAR’IN YÖRESEL KIYAFETİ SARKA İŞLEMECİLİĞİ YER ALDI

NTV’de “Dilek Hanif’le Halkın Sanatı'”nda bu hafta Sİvrihisar Sarka İşlemeciliğini tanıtıyoruz. Eskişehir’in en büyük ilçesi ve kültürel zenginlikleriyle de bölgenin en önemli yerleşim yerlerinden biri olma özelliğini koruyan Sivrihisar’da üretilen ve çekimlerini gerçekleştirdiğimiz yöredeki kadınların özel günlerde giydiği üzeri işlemeli bir yelek türü olan Sarka İşlemeciliği artık son kuşak temsilcilerinin elinde zamana direnerek hayat bulmaya çalışıyor.
Zahmetli ve oldukça meşakkatli bir süreçte hazırlanan Sarka’yı üreten ustalarımızdan Kamil Yılmaz Baykal ve Fatma Güner’e ve tüm el emeği göznuru ile üreten işlemecilerimize özverili katkıları için teşekkür ediyor, sağlıklı başarılı ömürler diliyoruz.
22 Nisan Cumartesi 18:15’te yayınlanacak “Halkın Sanatı” programında Sivrihisar’ın yöresel kıyafeti Sarka İşlemeciliği’nin çekimlerine destek olan Sivrihisar Belediyesi’ne, teknik ekibe, NTV televizyonuna ve Dilek Hanıma teşekkürlerimizi sunarız.