Mar 24 2022

#ATATÜRK’ÜN VE DÖNEMİN BAKANLAR KURULUNUN 24 MART 1922 YILINDA SİVRİHİSAR’DA KONAKLADIĞI VE TARİHE TANIKLIK EDEN “SİVRİHİSAR ZAİMAĞA KONAĞI” ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR…🇹🇷🇹🇷🇹🇷
Kurtuluş Savaşı dönemlerinde Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve dönemin bakanlar kurulunun Ankara dışında gerçekleştirdiği ilk ve tek toplantı olarak tarihe geçen, kritik kararların alındığı, Türk tarihin önemli toplantısı 24 Mart 1922’de Sivrihisar Zaimağa Konağı’nda gerçekleşmiştir.
Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ’nün talimatı ile tarihi konak aslına uygun olarak düzenlenmiştir. Ahşap işlemeleri ile üstün sanat zevkini yansıtan konak her detayı ile titizlikle düzenlenmiştir. Konağı ziyaret eden misafirleri Zaimağa ailesine ve toplantıya dair birçok bilgi edinebilmekte ve o döneme ait eserleri görebilmektedir. Zaimağa Konağının ilk katı Zaimoğlu ailesinin yaşamını anlatırken, üst kat ise ziyaretçilerine bir müze atmosferi içerisinde Kurtuluş Savaşına, dönemin bakanlar kuruluna, Türk tarihinin önemli toplantısına ve Ulu Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’e dair kesitler sunmaktadır. Sivrihisar Zaimağa Konağı tüm ihtişamı ile ziyaretçilerini bekliyor.