May 08 2017

SİVRİHİSAR’DA SANATSAL GEZİ

Sivrihisar Belediyesi, kentin tarihi ve kültürel yapısını tanıtmak amacıyla başlattığı gezi programları kapsamında öğrencilere Sivrihisar’ı gezdiriyor.
Sivrihisar Belediyesi tarafından başlatılan projeyle Sivrihisar’ın tarihi ve kültürel değerleri hakkında öğrenci gruplarına rehberler eşliğinde bilgiler veriliyor. Bu proje kapsamında Eskişehir Tepebaşı Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerine, Sivrihisar’ın tarihi ve kültürel zenginlikleri tanıtıldı.

Geziye katılan öğrencilere ilk olarak belediyenin yeni hizmet binasında sanata yönelik verilen kurslardaki çalışmalar hakkında bilgiler verildi. Seramik ve cam sanatları hakkında sanatçı Öznur Özden’den bilgi aldılar. Daha sonra ilçede bulunan tarihi ve kültürel yerleri gezen öğrenciler, Sivrihisar’ın meşhur dövme sucuğunun da tadına baktılar.

Alemşah Kümbetin’de Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü ile bir araya gelen öğrenciler, ilçenin tarihi zenginliklerinden çok etkilendiklerini belirterek bu etkinliğe desteklerinden dolayı belediye başkanına teşekkür ettiler.